Philharmoniker Munt

Het beleggen in edelmetalen is een oplossing voor veel beleggers op momenten dat traditionele oplossingen niets of niet voldoende opbrengen. Één van de mogelijkheden die u hierbij tot dienst staan is de aanschaf van een Philharmoniker munt waarmee u belegd in de puurste edelmetalen waardoor u mooie winsten kunt maken.

Het feit dat zowel de gouden alsook de zilver Philharmoniker gemaakt zijn van 99,99 procent pure edelmetalen maakt deze munten voor beleggers zeer interessant. De zilveren Philharmoniker munt is in deze vorm zelfde de beste manier van het beleggen in zilver die u als particuliere belegger kunt kiezen. Dit komt natuurlijk omdat u als particuliere belegger bij het zilver Philharmoniker kopen veel minder BTW betaald omdat u geen BTW betaald over de hoeveelheid zilver maar alleen over de door de dealer gemaakte marge. Als u in zilver wilt beleggen vanuit een bedrijf dan is echter een Philharmoniker munt kopen niet de beste oplossing omdat deze munten naar verhouding duurder zijn dan baren zilver.

Als bedrijf kunt u immers de over zilverbaren betaalde BTW terug vorderen waardoor u dus weer goedkoper uit zult zijn. Een Philharmoniker munt is echter naast het feit dat het voor particuliere beleggers de beste oplossing is voor het beleggen in zilver ook gewoon een erg mooie manier van beleggen. Alle munten van de Philharmoniker serie die door de Oostenrijkse Munt geslagen worden zijn gemaakt volgens hetzelfde ontwerp waarmee het wereldberoemde filharmonische orkest met de bijbehorende muziekschool van wenen worden geëerd. Het enige verschillen tussen de zilveren en gouden Philharmoniker munt is naast het feit dat de opdruk natuurlijk een ander materiaal en een andere muntwaarde aan zal geven, dat de gouden exemplaren in meerdere gewichten verkrijgbaar zijn.
De Philharmoniker munt biedt u sinds 1989 de mogelijkheid om in goud te beleggen en in 2008 kwam daar de mogelijkheid van het beleggen in zilver bij. Dit laatste werd gedaan om de steeds populairder wordende beleggingen in zilver ook mogelijk te maken binnen het Philharmoniker programma. De vraag werd immers steeds groter vanuit de hoek van de particuliere beleggers en daar wilde de Oostenrijkse Munt graag aan voldoen. Door middel van de Philharmoniker munt beleggen in goud is al sinds de eerste munt geslagen werd mogelijk in vier verschillende gewichten terwijl de zilver Philharmoniker als belegging dus pas in 2008 tot de mogelijkheden behoorde. Vanaf de eerste dag was het beleggen in Philharmoniker munt van goud mogelijk door middel van de standaard 1 ounce munt, de halve ounce, de kwart ounce en de tiende ounce uitvoeringen. Vanwege het feit dat u dus meerdere gewichten aan kunt schaffen is het voor ieder budget mogelijk om deze gouden munten aan te schaffen. Het programma van de Philharmoniker munt is dan ook bedoeld om de klasse van de Oostenrijkse Munt te laten zien maar vooral ook om het beleggen door middel van munten van edelmetaal voor iedereen mogelijk te maken. Natuurlijk hangt het wel af van uw te besteden budget of een Philharmoniker munt kopen ook daadwerkelijk mogelijk is voor u.

De prijs die u voor deze munten moet betalen hangt voor het overgrote gedeelte af van de koers van goud of zilver op het moment dat u uw aankopen wilt gaan doen. Een online winkel met zilver Philharmoniker munten zal iedere paar minuten de prijs die men voor de munten vraagt actualiseren en dezelfde methode wordt ook voor de gouden munten gevolgd. De definitieve prijs die u voor een gouden of zilveren Philharmoniker munt betaald wordt vastgesteld op het moment dat u uw aankoop gaat plaatsen. De prijs die u bij de aanschaf van een Philharmoniker munt betaald bestaat uit de werkelijke waarde volgens de koers van dat moment plus daarbovenop een bepaalde marge om de kosten te dekken die gemaakt zijn om u de munt aan te kunnen bieden. Dit is dan ook de belangrijkste manier voor diverse handelaren om te concurreren en daar zult u gebruik van kunnen maken. Een gouden Philharmoniker munt zal daardoor geen vele tientallen euro’s goedkoper zijn bij de ene of de andere dealer. Toch is natuurlijk iedere euro die u nu minder uit hoeft te geven straks een euro meer winst omdat u nu eenmaal minder extra kosten terug hebt te verdienen. Als u bij het in de Philharmoniker munt beleggen hier goed op let dan kunt u de winstgevendheid van uw beleggingen aardig opschroeven. Vooral bij de aankoop van meerdere exemplaren zullen deze extra kosten een groot verschil gaan maken. Beleggen in Philharmoniker munt uitvoeringen zal op deze manier een stuk winstgevender kunnen worden en daar is het uiteindelijk allemaal om te doen.