Zilver Philharmoniker Gewichten

Dat niet iedereen hetzelfde budget te besteden heeft bij het beleggen in edelmetalen, zal geen verdere uitleg behoeven. Dit is ook de reden dat veel beleggingsmunten in verschillende gewichten verkrijgbaar zijn. De Philharmoniker gewichten zorgen er ook voor dat voor iedere belegger er een munt te koop is die binnen het persoonlijke budget past.

De waarde zilver Philharmoniker munten vertegenwoordigen hangen natuurlijk direct samen met het gewicht van de munten. Vanwege de waarde die zilver vertegenwoordigd is de prijs die u bij het zilver Philharmoniker kopen moet betalen niet zo heel erg hoog. Dit is ook zo bij veel andere zilveren munten die door veel andere landen geslagen worden, daarbij hangt de prijs immers ook af van de koers van zilver op het moment van aankoop. Omdat standaard de zilver Philharmoniker gewichten altijd 1 ounce is zal dat betekenen dat u ook bij de record prijzen van begin 2012 nog geen dertig euro per ounce betaalde op de beurs. Dit is natuurlijk niet de prijs waarvoor u een zilver Philharmoniker als belegging aan kunt schaffen, u zult een prijs moeten betalen waarbij een bedrag aan kosten bij opgeteld is. Dit is één van de redenen dat de Oostenrijkse Munt net als de meeste landen er voor gekozen hebben om geen kleinere gewichten zilver Philharmoniker munten te slaan. De kosten die in rekening gebracht moeten worden zullen dan immers in geen enkele verhouding meer staan ten opzichte van de waarde van het zilver. U kunt zich wel voorstellen dat het slaan van kleinere zilver Philharmoniker gewichten niet zo heel veel zin heeft als u bedenkt dat een tiende ounce gouden Philharmoniker kopen u altijd nog ruim vier maal zoveel gaat kosten als een ounce zilver Philharmoniker kopen.

Dit is natuurlijk ook de reden dat u niet zoveel zilver Philharmoniker maten tegen zult komen. Net als de gouden Philharmoniker van 1 ounce heeft ook de zilver Philharmoniker een doorsnede van 37 millimeter. Omdat zilver echter veel lichter is dan goud, goud is bijna twee maal zo zwaar, zal er wat betreft de dikte wel verschil in de zilver Philharmoniker maten zitten. De gouden Philharmoniker van 1 ounce heeft een dikte van twee millimeter terwijl de zilver Philharmoniker een dikte heeft van drie komma twee millimeter. Dit is natuurlijk zeer begrijpelijk en het is een mooie oplossing van de Oostenrijkse Munt dat men er voor gekozen heeft om het aangezicht van de gouden en de zilveren Philharmoniker munten hetzelfde te houden bij hetzelfde Philharmoniker zilver gewicht. Omdat er van de gouden Philharmoniker munten meerdere uitvoeringen geslagen worden zullen deze natuurlijk naast een lager gewicht ook kleinere afmetingen hebben. De gouden Philharmoniker gewichten zijn naast de bekende 1 ounce uitvoering de halve ounce, de kwart ounce en de tiende ounce uitvoering. De maten van deze munten zijn respectievelijk achtentwintig, tweeëntwintig en zestien millimeter bij diktes van een komma zes en een komma twee millimeter voor de kleinste twee munten. De keuze voorgouden munten is dus groter terwijl het niet zo heel erg vreemd zou zijn als er ook meerdere zilver Philharmoniker gewichten zouden bestaan.

Meerdere zilver Philharmoniker gewichten zouden bijvoorbeeld vormgegeven kunnen worden zoals dat ook bij de Australische Kookaburra is gebeurd. Naast de standaard munt van 1 ounce zilver zijn deze beleggingsmunten ook beschikbaar in gewichten van twee ounce, tien ounce en een kilo 99,99 procent puur zilver. Voor deze oplossing is door de Australische Munt gekozen omdat de waarde van zilver erg laag was op het moment van invoering van de munten en veel beleggers toch hogere bedragen in zilver wilde beleggen. U kunt immers grotere gewichten zilver Philharmoniker munten aanschaffen door meerdere exemplaren aan te schaffen of voor een kilo te kiezen. De Australische Kookaburra maakt het mogelijk om dat te doen door één munt aan te schaffen. Dit zal voornamelijk voor beleggers die snel een hele mooie voorraad zilver aan willen leggen een enorme uitkomst zijn. Omdat de waarde zilver Philharmoniker de laatste jaren behoorlijk is toegenomen zult u echter wel een steeds kleiner aantal munten voor uw geld krijgen. Dit is natuurlijk inherent aan het beleggen in edelmetalen en dat zal bij alle soorten edelmetaal beleggingen in alle vormen het geval zijn. Dat er niet meerdere zilver Philharmoniker gewichten beschikbaar zijn doet hier niets aan af want door meerdere exemplaren aan te schaffen kunt u toch grotere bedragen in één maal beleggen. Het beleggen van een groter bedrag door middel van een groter Philharmoniker zilver gewicht is daardoor mogelijk en zal u natuurlijk de grotere winsten opleveren waar het voor u allemaal om begonnen is.